Syksyn kisakalenterissa monipuolisia tapahtumia

img
Sep
03

Kesän isot tapahtumat alkavat olla pelattu, vaikka yksi jättiläinen odottaa vielä nurkan takana. Kisakalenteriin on ilmestynyt monipuolisesti erikokoisia tapahtumia, joissa kaikentasoiset pelaajat pääsevät ottamaan mittaa toisistaan. Syksyllä CS:GO-pelaajat pääsevätkin lämmittelemään kunnolla, vaikka kelit alkavatkin jäähtymään.
Vuoden odotetuin turnaustapahtuma Suomessa oli tietysti Summer Assembly 3. elokuuta, jossa oli Suomen parhaat ammattilaispelaajat ja paljon pelejä myös kasuaaleille. Palkinnot pyörivät korkealla kummassakin luokassa, joten halukkaita nähtiin runsain mitoin. Assemblyillä pääsi nauttimaan myös kaikesta muusta pelaamiseen ja datailuun liittyvästä. Online pelit pyörivät kellon ympäri ja demoskene näytti aina mihin pystyvät. Vuodesta 1992 lähtien järjestetty tapahtuma onkin ollut suomalaisen tietokonefestarien kulmakivi alusta alkaen.
Toinen tulevan syksyn suurista tapahtumista pelataan Porissa lokakuun 27. päivä alkaen, kun Insomnia avaa ovensa kahdeksannentoista kerran. Noin tuhat konepaikkaa vetävä tapahtumaa sisältää myös CS:GO-turnauksen 8-64 joukkueelle. Suomen toiseksi suurimman tapahtuman titteliä kantavassa Insomniassa tullaan näkemään myös Suomen kovimpia pelaajia ja myös nousevia tähtiä.
Lokakuun puolivälissä Kuopiossa nähdään myös neljännen kerran Gyostage-tapahtuma. Vajaat 400 paikkaa kattava tapahtuma on kasvanut taas edellisvuodesta ja on alkanut nousemaan Suomen suurimpien lanitapahtumien joukkoon. Turnauspelaajalle otollinen harjoitustapahtuma tulee tänäkin vuonna pistämään tasokkaaita matseja kasaan ja kovaa turnauspeliä. Tarkkoja tietoja tulevista turnauksista ei ole vielä julkaistu, mutta niitäkin saadaan pikapuoliin.
Päällekäisiä tapahtumia on myös luvassa tänäkin vuonna. Näitä hyödyntämällä tiimit pääsevät kokeilemaan taitojaan hieman kevyemmissä turnauksissa, joissa pärjääminen onnistuu vaikka ihan SM-tasolle ei olisi vielä mitään asiaa. Nämä ovat kuin pelirahaa ilmaiseksi, eli tarjolla on jopa tuntuvia rahapalkintoja ilman suurta omaa panosta.

Ensimmäiset pikkujoululanit on saatu myös kalenteriin. Voit lähteä Kotkaan juhlimaan joulua ennakkoon joulukuun 9. päivä alkaen, jolloin aukeaa Snooze Talvilanit. Perinteeksi muodostuneet joulupelit pelataan hilpeissä tunnelmissa joulua odotellessa.
Loppuvuosi onkin saanut jo mukavan kattauksen tapahtumia ja lisää on vielä tulossa. Isot tapahtumat ovat lyöneet päivämäärät jo lukkoon kauan sitten, mutta pieniä nousee paikoin lyhyelläkin varoitusajalla.