Kesän 2018 tulevia esports tapahtumia

img
Apr
20

Kesän 2018 tulevia eSports-tapahtumia
Tuleva kesä on mielenkiintoista aikaa kaikille virtuaaliurheilun ystäville. Maailmalla järjestetään useita eri tapahtumia lajiin liittyen ja eipä Suomikaan jää tekemistä vaille – meillä järjestetään niin kisoja kuin bootcampejakin. Katsotaan kuitenkin ensin, mitä kaikkea on tiedossa maailmalla

Kesäkuussa 2018 kisataan Atlantin molemmin puolin
Heti kesäkuun alussa, tarkemmin sanottuna 1.-3. kesäkuuta, järjestetään DreamHack -tapahtuma Austinissa, Texasissa. Jos sinne ei pääse paikan päälle, ei hätää, sillä jo heti 8.-10. kesäkuuta löytyy tapahtumaa lähempääkin, tällä kertaa Briteistä. Lontoossa järjestetään Esports Championship Series Season 5. Loppukuusta alan harrastajia hellitään niin Brasiliassa (15.-17. kesäkuuta ESL One Belo Horizonte) kuin Turkissakin (24. kesäkuuta Blast Pro Series). Kalenterin saa siis jo melko mukavasti täyteen kesäkuun osalta.

Heinäkuussa 2018 on hieman hiljaisempaa
Heinäkuussa suurempia tapahtumia järjestetään tämän hetkisten tietojen mukaan ainoastaan kolme kappaletta. Ensimmäiseksi matkataan Saksaan, jossa järjestetään ESL One Cologne. Tämä tapahtuma on heti heinäkuun alussa, 1. – 3. päivä. Espanjan auringon alla taas kisataan DreamHack Open Valencia, 12.-14. heinäkuuta. Ja loppukuusta on taas mahdollista lähteä Jenkkeihin, kun ELEAGUE CS: GO Premier järjestetään Atlantassa. Kisapäivät ovat 21.-25. heinäkuuta.

Tekemistä riittää siis myös heinäkuussa, vaikkei itse tapahtumia olekaan aivan yhtä paljon kuin kesäkuussa.

Elokuussa 2018 räjähtää!
Elokuu on kesän kiireisin kuukausi eSportsin osalta. Tämä on oikeaa nannaa kaikille meille alan seuraajille ja harrastajille! Suuria tapahtumia järjestetään kolmessa eri maanosassa: Pohjois-Amerikassa, meillä täällä Euroopassa ja vielä Aasiassakin. Jos matkakassa on kunnossa, pääsee siis lentelemään ympäri palloa!

Elokuun tapahtumakimaran startti nähdään USA:n Las Vegasissa, jossa järjestetään EVO 2018 (3.-5. elokuuta). Tämän jälkeen onkin hiljaista melkeinpä viikkotolkulla, kunnes sitten loppukuusta alkaa paukkua! Kanadan Vancouverissa järjestetään The International Dota 2 Championships (20.-25. elokuuta) ja lähes samanaikaisesti myös meillä täällä Euroopassa, tarkemmin sanottuna Saksassa, järjestetään Gamescom (21.-25. elokuuta). Jos Aasian reissu kiinnostelee enemmän kuin kotoinen Eurooppa tai rapakontakainen Amerikan manner, nyt silmät ja korvat hörölle: 24.-26. elokuuta mitellään Hong Kongissa, kun vuorossa on Zotax Cup Master 2018.

Jos kaukomaille reissaaminen ei sovi matkakassaan eikä muutenkaan innosta, pääsee suureen tapahtumaan myös vaikkapa Ruotsin laivalla, sillä elokuun lopussa, 29.-31. elokuuta, Tukholmassa tapahtuu! Tuolloin järjestetään DreamHack Masters Stockholm.

Syyskuu – lokakuu 2018 alustavien tietojen mukaan
Myös syyskuulle ja lokakuulle on jo tiedossa muutamia mielenkiintoisia tapahtumia. Syyskuussa järjestetään Lontoossa kaksikin eri tapahtumaa: ESI London ja FACEIT CS:GO Major. Lokakuulle on tähän mennessä ilmoitettu vain yksi tapahtuma, joka on TwitchCon (San Josessa, USA:ssa).

Suomen kesä on lyhyt ja esporttinen
Kuten alussa mainittiin, on Suomessakin tiedossa tälle kesälle ihan mukavia tapahtumia. Mitään suurempia kisoja ei tänä vuonna järjestetä, mutta alan harrastajille on kuitenkin järjestetty tekemistä.

Varsinais-Suomen helmi, Rauma, toimii kesä-heinäkuun vaihteessa tapahtumapaikkana, kun Vergosa-verkkopelitapahtuma järjestetään sen harjoitusjäähallissa. Tapahtuman taustalla on monelle lukijallemmekin jo varmasti entuudestaan tuttu 100k esports.

Tapahtuma starttaa perjantaina kello 18:00 ja päättyy kello 12:00 sunnuntaina. Kuten arvata saattaa, ovat ovet avoinna koko tapahtuman ajan aamusta iltaan ja illasta aamuun, toisin sanoen, läpi vuorokauden.

Tällä hetkellä tapahtuman on mitoitettu sopivan 250 koneelle. Tarkemmin konepaikkojen määrä varmistuu tässä keväällä. Tapahtumaan ei ole mikään pakko ostaa konepaikkalippuja, vaan siihen on myynnissä myös tavallisia kävijälippuja.

Nyt on myös oiva tilaisuus liittyä tapahtuman järjestämiseen. Vergosaan on olemassa erillinen talkoohaku, joten jos tapahtumanjärjestäminen kiinnostaa, nyt on tarjolla aivan huikea mahdollisuus kehittää osaamistaan monella eri osa-alueella. Ilmoittatuminen onnistuu muun muassa täältä.

Tuleville eSport-urheilijoille HOX!
Kajaanin ammattikorkeakoulu järjestää tänä kesänä Kesäkoulun sekä sen päätteeksi vielä Turnauksen. Kesäkoulu pidetään 11.6. – 5.7.2018 välisenä aikana ja se sopii niin kasuaalipelaajille kuin ammattilaisillekin. Alaikäraja tähän kouluun on 16 vuotta. Kaikki luennot järjestetään luonnollisesti englanniksi. Osallistujat tuovat itse oman koneensa mukanaan. Ilmoittautuminen on yhä käynnissä ja sinne pääsee esimerkiksi täältä.

Nordic eSports Academyn Kesäkoulun jälkeen vuorossa on vielä Turnaus, joka järjestetään 6.7. -8.7.2018. Pelinä on Counter Strike: Global Offensive. Kilpailuun pääsee yhteensä 16 joukkuetta ja palkintopotissa on jopa 10 000 euroa. Osallistumismaksu on 100 euroa.

Lisäjännitystä kesän eSports – turnauksiin
Tapahtumia on siis tiedossa niin meillä kuin maailmallakin. Jännitystä peleihin pääsee hakemaan myös vaikkei itse pelaisi lainkaan, sillä eSportsissa on nykyään mahdollista harrastaa myös vedonlyöntiä. Kyllä, totta se on! Esimerkiksi useat eri nettikasinot tänä päivänä tarjoavat kohteita myös eSportsiin ja tämä osaltaan on varmasti lisännyt lajin suosiota: veikkaaminen tuo siihen oman, mukavan pienen mausteensa. Vetoa voi lyödä aivan kuten mihin tahansa muuhunkin urheilulajiin: perinteisesti ja myös livevetoina, kilpailun ollessa jo käynnissä. Lue lisää täältä ja löydät parhaat live-vedonlyöntisivustot joihin ei vaadita rekisteröitymistä.